2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Krůtí medailonky s fazolkovým přelivem

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 500 g
fazolové lusky mražené 350 g
smetana ke šlehání 200 ml
mléko 150 ml
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Zmrazené fazolkové lusky dáme vařit do osolené vody na 5-10 min tak, aby byly ponořeny. Mezitím, než se uvaří, nakrájíme krůtí prsa na medailonky, naklepeme, osolíme je a opepříme. Fazolky zahustíme záklechtkou z mléka a mouky a povaříme ještě pár minut. Přidáme šlehačku a dochutíme cukrem a solí. Krůtí medailonky orestujeme na oleji, dáme na talíř a přelijeme fazolkovou omáčkou. Podáváme s vařenými brambory.



 


RECEPTY

Dýňové rizoto na šalvěji

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, lžící vydlabeme semena a nakrájíme na malé kostičky -... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka Pepka námořníka

Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené kuře

Postup: Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s borůvkovým krémem

Postup: V míse utřeme 3 žloutky s 1 a 1/2 sklenkou moučkového cukru, přidáme postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Postup: Rozinky přelijeme horkou vodou nebo rumem a necháme nabobtnat. Kaštanovou mouku... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...